miércoles, 17 de febrero de 2016

BELA MORALES 17/02/16

Fa uns dies, em vaig adonar que hi havia diverses entrades on posaven gràfiques i percentatges sobre els casos de violència de gènere d'aquest any; doncs, vaig pensar que aquestes dones es mereixen que es sàpiga el seu nom i la seva història i no que una xifra les representi. Tanmateix, vaig decidir fer una recopilació dels casos de violència de gènere que tingueren lloc al mes de gener i al de febrer.

Febrer:
Núm.15- 12 de Febrer, a Estepona (Màlaga). Una dona de 54 anys va ser assassinada a punyalades per un amic seu que tot seguit es va suïcidar. No contabilitza com a violència de gènere perquè sols eren amics, és a dir, no mantenien cap tipus de relació sentimental.
Núm.14- 11 de Febrer, a Becerreà (Lugo), una dona de 40 anys va ser assassinada a trets per la seva parella sentimental de 29 anys d'edat, en presència de dos dels fills de la dona, un d'ells menor que va resultar ferit.
Núm.13- 2 de Febrer, a Talavera, Valeriana. Una dona de 80 anys va ser colpejada pel seu fill amb qui convivia, fins el punt de matar-la. No comptabilitza com a víctima de violència de gènere.

Gener:
Núm.12- 27 de Gener, a Avilés. Ascensión Amores de 40 anys va ser assassinada per la seva parella. Es desconeixen més dades.
Núm. 11- 26 de Gener, a Vitoria Gasteiz, després de dos dies a la UCI va morir Alicia, de 17 mesos, assassinada pel company sentimental de la seva mare, qui la va llençar per la finestra de habitatge.
Núm. 10- 24 de Gener, a Bilbao. Una dona va ser assassinada per la seva parella, que la va llençar per la finestra. L'agressor va trobar-se hospitalitzat per intent de suïcidi.
Núm. 9- 23 de Gener, a Calvià (Mallorca). Lisa Jane Lyttle de 49 anys va ser estrangulada pel seu marit.
Núm. 8- 22 de Gener, a València. Maria Santos de 74 anys va ser assassinada pel seu marit, qui tot seguit es va suïcidar.
Núm. 7- 13 de Gener, a Vilaseca (Tarragona). Lucinda de 43 anys va ser assassinada a trets al carrer, a la portà del seu habitatge, pel seu ex marit, qui tot seguit es va treure la vida. Deixen dues filles de 15 y 25 anys.
Núm. 6- 11 de Gener, a Quintanar de la Orden (Toledo). Isabel Laureana Cebrián de 55 anys, va ser assassinada a ganivetades pel seu marit.
Núm. 5.- 7 de Gener, a Aceuchal (Badajoz). M.P.G. de 21 anys va ser assassinada amb colps per la seva ex parella i el seu cadàver va ser llençat a l'embassament d’Alange. L'agressor tenia una ordre d'allunyament des de novembre. Tenien un fill en comú pel que es disputaven la custòdia i ella estava en una casa d'acollida.
Núm. 4.- 5 Gener, a Galàpago (Guadalajara), Silvia García de 33 anys va ser assassinada a ganivetades per la seva parella. Deixa orfa una noia de cinc anys.
Núm. 3 .- 4 de Gener, a Madrid, Mariana de 42 anys va ser assassinada pel seu marit, qui la va ofegar al seu domicili i tot seguit va confessar.
Núm. 2.- 3 de Gener, a Màlaga. Una dona de 42 anys va ser estrangulada dins d'una banyera i després va ser incendiada dins l'habitatge. El domicili era una casa . No comptabilitza com a víctima de violència de gènere.
Núm. 1.- 1 de Gener, a Arenys de Mar (Barcelona) va morir una dona de més de 80 anys d'edat justament després de ser agredida física i sexualment per un cuidador del geriàtric al qual residia. No comptabilitza com a víctima de violència de gènere.

Una vegada vaig investigar una mica els casos, a banda dels fets comesos, el que més em va cridar l'atenció va ser que hi hagi successos que no siguin considerats violència de gènere perquè l'agressor no tingués cap tipus de relació sentimental amb la víctima. Mentre que, diu la definició de violència de gènere que s'entén per tipus de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona sobre la base del seu sexe o gènere que impacta de mandra negativa la seva identitat i benestar social, físic o psicològic. Dit això, crec que queda molt clar que evidentment tots aquests casos es tracten de
violència de gènere.

No hay comentarios:

Publicar un comentario