jueves, 18 de febrero de 2016

MARÍA MARTÍ
18-02-16

Aquesta és l'última entrada que penjaré i he pensat a parlar sobre el dret al vot per part de les dones àrabs, pel fet que al desembre del passat any es van celebrar les primeres eleccions a Aràbia Saudita en les quals les dones van poder votar i sobre les restriccions a què van ser sotmeses.
Per primera vegada en la seua història, Aràbia Saudita va celebrar eleccions obertes a les dones, com a candidates i votants, un pas tímid cap a la igualtat de sexes en este regne ultraconservador regit per una versió rigorista de l'islam. Les prohibicions que regixen per a les dones a Aràbia Saudita a l'hora de votar són:
- Dau que a les dones no se'ls permet parlar amb els hòmens fora de la seua família o en públic, les votants no han pogut parlar amb els candidats masculins i viceversa. 
-A les dones no se'ls permet conduir als col·legis electorals, per la qual cosa han d'estar acompanyades per un home per a poder votar.
-Se ha informat que moltes potencials candidates van ser desqualificades per a competir sense explicació. 
-De els 1.263 centres de votació en el país, només 424 han sigut reservats per a l'ús de les dones.
- Només 1,3 milions de ciutadanes estan registrades per a votar i la votació requerix targetes d'identificació. Human Rights Watch diu que, atés que les dones han d'anar acompanyades d'un home per a inscriure's, no està clar quantes ciutadanes realitat posseïxen eixes targetes.
- Les dones saudíes també han de sol·licitar un permís masculí per a treballar, estudiar, viatjar, casar-se, obrir un compte bancari i accedir a l'assistència sanitària. 
-No poden eixir de la casa sense estar totalment cobertes i són tractades com a ciutadans inferiors pel sistema legal del país.

Encara que este fet va ser un pas en la bona direcció, no s'ha d'oblidar la supressió que viuen les dones a Aràbia Saudita i el gran masclisme que patixen, al ser considerades inferiors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario