martes, 16 de febrero de 2016

MARIA VILARRASA
16-02-16

Estava buscant informació sobre el tracte a les dones en països violents com afganistan, l'Índia, el Congo... Quan he trobat les noves normes que els talibans imposen a les dones en Afganistan. Desprès de llegir-les m'he quedat sorpresa de pensar com pot ser la vida d'una xiqueta allí, perquè tenen tantes restriccions que al final només servixen com a objecte reproductor, per a deixar descendència i poc més. I no sols s'imposen eixes prohibicions si no també horrorosos castics com ser lapidades només per parlar amb un home i estem acostumats a sentir este tipus d'històries però realment és difícil imaginar-ho perquè tenim la sort de viure en una societat molt mes avançada, amb els seus xicotets defectes masclistes però res en comparació amb el següent: 
1- Completa prohibició del treball femení fora dels seus llars, que igualment s'aplica a professores, inginieras i la resta de professionals. Només unes poques doctores i infermeres tenen permés per a treballar en alguns hospitals.
2- Completa prohibició de qualsevol tipus d'activitat de les dones fora de casa llevat que siga acompanyada del seu mahram (parentiu pròxim masculí com a pare, germà o marit) . 
3-Prohibició a les dones de ser tractades per doctors masculins. 
4- Prohibició a les dones d'estudiar en escoles, universitats o qualsevol altra institució educativa (els talibán han convertit les escoles per a xiques en seminaris religiosos) . 
5- Obligació per a portar un llarg vel (burka) , que les cobrix del cap als peus. 
6- Assots en públic contra aquelles dones que no oculten els seus turmells. 
7- Prohibició de l'ús de cosmètics (a moltes dones amb les ungles pintades els han sigut amputats els dits) . 
8- Prohibició de riure en veu alta (cap estrany ha de sentir la veu d'una dona) .
9- Es prohibix a les dones portar sabates amb tacons, que poden produir so al caminar (un home no pot sentir els passos d'una dona) . 
10- Prohibició a les dones de muntar en bicicleta o motocicletes. 
11- Prohibició a les dones de portar indumentàries de colors llamatius. En termes dels talibanes, es tracta de «colores sexualment atractivos». 
12- Modificació de tota la nomenclatura de carrers que incloguen la paraula «mujer». Per exemple, el «Jardín de les Mujeres» s'anomena ara «Jardín de la Primavera». 
13- Opacitat obligatòria de totes les finestres, perquè les dones no puguen ser vistes des de fora
14- Prohibició als sastres de prendre mesures a les dones i cosir roba femenina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario