lunes, 18 de enero de 2016

ISABEL ANTÓN 18-1-16

Hui he vist a "YouTube" un vídeo que varen fer fa 2 anys contra la violència de gènere. Dura més o menys 20 minuts, és llarg, però crec que mereix la pena vore-lo, a mi, m'ha deixat de veres molt impactada.
En aquest vídeo una dona veu passar la sua vida des d'una banyera, que s'ompli cada vegada que passa el temps i cada vegada que se sent pitjor amb el seu marit i més pressionada, veient que no té el valor de fer res, que no sap com fer-ho. Aquesta dona se sent atrapada en una relació amb el seu marit que la maltracta. Tot el vídeo ell es passa buscant un cinturó que ella no li vol donar, perquè sap el que vol fer amb ell. Cada vegada la seua pell està més plena de ferides i de colps, però ella no és capaç d'eixir d'eixa situació, l'única cosa que fa és amagar el cinturó.
Al final la dona es capaç d'eixir i està simbolitzat amb una escena en la qual ella ix de la banyera i es troba al mar jo crec.
Em pareix un vídeo súper interessant i ple de sentit. Reflecteix molt bé la violència de gènere i tot el que comporta.
Sincerament pense que cap persona té el dret de tractar d'ixa forma a ningú, ni creure's superior sols pel fet de ser un home. Em pareix de veres vergonyós i crec que és una cosa que hi ha que canviar, i aquestes coses comencen en cadascun de nosaltres.

El orden de las cosas-Cortometraje contra la violencia de género

1 comentario:

  1. Estic totalment en tu. És vergonyós el fet de maltractar a una dona creguent-se superior pel fet de ser un home. És, més que res, ridícul.
    I pense com tu, al final, quan ix al mar, simbolitza la seua llibertat al haver deixat a l'animal que li maltractava. Així haurien de ser totes les dones, lliures! Sense cap esclavitud per part de l'home.
    Nuria Fleta.

    ResponderEliminar