martes, 19 de enero de 2016

MARIA DE LA O MARIN LLORENS

Des de 2003 fins hui: 769 dones assassinades. El pitjor any: 2008, amb 76 morts. Les comunitats autònomes amb més víctimes mortals: Andalusia, amb 156, i Catalunya, amb 124. Estes són algunes dels xifres disponibles en el nou portal estadístic que la Delegació del Govern per a la Violència de gènere .

També es creu necessari comptar amb un estudi criminològic per a identificar les causes del problema i enfocar millor les polítiques. "La informació quantitativa ha sigut de molta utilitat, però hi ha coses que encara no sabem per què passen i, per això, és clau incrementar el nivell d'estudi.Per exemple, per què ha abaixat el num d'ordes de protecció, per què es deneguen, per què són assassinades les dones que han denunciat a les seues parelles, per què no se les va protegir a pesar de la  seua denuncia".

Per últim a delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Blanca Hernández, ha afirmat que el portal servirà per a "conocer la realitat, orientar les polítiques públiques de forma eficaç i conscienciar a la sociedad".






No hay comentarios:

Publicar un comentario