miércoles, 20 de enero de 2016

 MARIA VILARRASA
 20-01-16

Com molta gent sap, algunes cançons actuals poden propagar de forma passiva una inferioritat a les dones respecte als hòmes i açò pot arribar a causar violència de gènere ja siga psicològica o física. 

He trobat d'exemple aquesta cançó perquè considere que possa a la dona en un lloc molt davall, considerant-la només un objecte sexual i llevant-li tota la dignitat i respecte, no sols per la lletra de la cançó, si no també per les imatges inapropiades del vídeo. 

Jo crec que açò, al final fa que els jóvens que les escolten, ja des de xicotets, s'acostumen a buscar dones només, per exemple, pel seu cosbsense importar que tenen sentiments com qualsevol altra persona i aço fa que moltes relacions puguen acabar mal.
Per aixó vuic invitar-vos a que l'escolteu i a partir d'ara vos adoneu d'aquest tipus de violència oculta en les cançons.


3 comentarios:

  1. AMELIA DESCO
    20-01-2016
    Ho crec que aquesta cançó que has agafat és un exemple molt bó perquè la dona només es un objecte sexual i l'home la pot dominar. Però a més, jo crec que l'agent que escolta totes aquestes cançons no s'adona de la lletra perquè aquestes cançons mo soles les escolten homes, també dones amb la qual cosa fa que la societat no avance.

    ResponderEliminar
  2. Jo sempre que pense en cançons masclistes, pense en aquesta. Jo sóc una de tantes persones que se sap de memòria la lletra, però no per això deixe de pensar com tú. Tracta a les dones d'una forma súper despectiva i asoles com si fórem un objecte. A més a més és molt cert que des de xiquets molts són educats amb aquest valor de superioritat, lo qual deuria canviar.
    Isabel Antón.

    ResponderEliminar
  3. Mare meua, últimament el reggaeton s'està posant molt de moda, la qual cosa no entenc perquè, si són lletres senzilles i sempre es parla del mateix, de posar a la dona en un nivell menys que l'home, ja siga tractant-la com un objecte, o pel paper que du a terme en el videoclip, i en esta cançó es veu de manera molt clara com la dona és tractada com un objecte sexual.

    ResponderEliminar