jueves, 18 de febrero de 2016

Javier Alonso 18-02-16


Hui els Serveis Socials de Fuenlabrada treu una guía anomenada "No més llàgrimes", el seu objectiu  es finalitzar amb els conflictes de conducta de joves amb les seves parelles i acabar amb actituds masclistes.
Aquesta guia serveix d'eina per al Servei d'Intervenció Tècnica en la seva tasca de prevenir situacions de violència de gènere entre menors. Des d'aquí els professionals treballen amb les adolescents que arriben derivades d'instituts o de les mateixes famílies, per detectar indicadors de maltractaments i dotar-los de recursos que els permetin enfrontar-se a conflictes amb les seves parelles.
En els tallers, la guia 'No més llàgrimes' s'utilitza per treballar sobre l'origen dels seus conflictes, com resoldre'ls. Es vol que obrin els ulls a una realitat que, de vegades, transmet missatges que propicien conductes masclistes. S'analitzen sptos publicitaris, lletres de cançons o sèries en què es transmet una imatge de la dona feble, submisa i complaent. Es reflexiona sobre el control que mai ha de fer la teva parella sobre la forma de vestir, el mòbil o les xarxes socials, per exemple.

La muea opinió sobre aquest tema es que em pareix molt bé perqué hi ha gent que se preocupa en resoldre aquestos problemes en el present per a un futur millor sense tanta violencia de génere.

1 comentario:

  1. LAURA CORTÉS
    Em pareix súper bé que ni hagen llocs que fomenten aquest problema, perquè es pot considerar-ho, ja que cada vegada són més les dones que sofreixen aquest tipus de violència. I a més a més ajuda a dones a donar la cara.
    Tolerància zero.

    ResponderEliminar